Activiteiten

Molenmarkt rond watermolen Den Haller op 14 september 2019 

Ter gelegenheid van het 850 jarig bestaan van watermolen Den Haller is er begin dit jaar een boekje uitgebracht. Maar dat is niet de enige activiteit in dit jubileumjaar.

Op zaterdag 14 september 2019 wordt er tijdens de Overijsselse molendagen en de open monumentendagen een gevarieerde Molenmarkt georganiseerd.

Een diversiteit aan producten en handvaardigheden zullen aanwezig zijn. Te denken aan : brood en pizza’s bakken in een authentieke oven, pannenkoeken bakken, manden maken, stoelen matten, noten branden en nog veel meer. In de schuur op erve Nijhof wordt het zelf geoogste graan gedorst op de ambachtelijke wijze met de dorsvlegel.

Op de deel wordt de jubileumfilm vertoond: Alles draait om de molen. Uiteraard is ook het jubileumboek te koop voor slechts 5 euro.

Een speciale frietkar komt verse patat bakken en voor de kinderen is er naast al die proeverijen onder andere een springkussen.

De vrijwillige molenaars hopen de molen te kunnen laten draaien (er moet dan wel water zijn !) en zullen zelfgemalen meel gebruiken om Pestobrood te bakken en natuurlijk mag iedereen dit proeven. Ook wordt er griesmeel met bessensapsaus gemaakt en natuurlijk ontbreken de boerenjongens niet.

Dit alles staat te gebeuren rond de watermolen en er kan binnendoor naar Erve Nijhof worden gelopen.

Parkeergelegenheid is aan de Nijhofweg en het terrein is ook te betreden vanaf de Watermolenweg.

De activiteiten zijn gratis toegankelijk en beginnen om 11 uur tot ongeveer vijf uur.